Meny Stäng

Arthur Firstenberg intervjuas i ”The We Know Show”

I avsnitt 24 av ”The We Know Show” diskuteras de effekterna av elektromagnetisk strålning på vår hälsa och miljö med gästen Arthur Firstenberg. Firstenberg är vetenskapsman, journalist och författare, känd för sitt banbrytande arbete om elektromagnetisk strålning. Hans karriär ändrades dramatiskt efter en hög dos av röntgenstrålning. De senaste 38 åren har han ägnat sig åt att forska, föreläsa och rådgöra om effekterna av elektromagnetisk strålning.

Hans bok ”The Invisible Rainbow” har sålt över 100 000 exemplar och spårar elektricitetens historia från 1700-talet fram till idag. Boken argumenterar för att många av dagens miljöproblem och sjukdomar kan kopplas till elektrisk förorening. Firstenberg utmanar oss att ifrågasätta våra uppfattningar om elektricitetens säkerhet och att förespråka för ökad medvetenhet och policyförändringar.

Med cirka 400 miljoner elöverkänsliga individer globalt, uppmanar han till en gemensam insats för att öka medvetenheten om trådlös teknik. Han grundade Cellular Phone Task Force och har studerat elektromagnetiska fält i över fyra decennier, och förespråkat förändringar i folkhälsopolitiken.

Avsnittet utforskar forskning som stöder hans oro för att minska exponeringen för elektromagnetiska fält, sambandet mellan moderna sjukdomar och elektromagnetisk förorening, samt den biologiska skada som trådlös strålning orsakar. Firstenberg betonar också de socio-emotionella kostnaderna av våra teknologimättade liv och behovet av åtgärder för att skydda vår hälsa och miljön.

Några viktiga ämnen som diskuteras i avsnittet inkluderar:

  • Kopplingen mellan elektromagnetiska fält och sjukdomar som diabetes, hjärtsjukdomar och cancer.
  • Elektriska fältets inverkan på bin och myror, och de bredare miljökonsekvenserna.
  • Bristande reglering av trådlös teknik och behovet av att öka medvetenheten om dess påverkan.
  • De hälsoproblem som förknippas med elektromagnetisk strålning som maskeras som psykisk ohälsa.
  • Vikten av att minska exponeringen för elektromagnetiska fält för att förbättra hälsa och välbefinnande.

Firstenberg argumenterar för att det finns ett brådskande behov av kollektiv handling för att motverka spridningen av elektromagnetiska fält och skydda både människors hälsa och vår planet. Han framhåller också vikten av att ifrågasätta teknologiska framsteg och arbeta mot en framtid med mindre strålning.

Texten är en sammanfattning gjord av ChatGPT utifrån informationen på: https://www.theweknowshow.com/podcast/the-invisible-rainbow-with-guest-arthur-firstenberg-episode-24nbsp


Källor:

https://www.theweknowshow.com/podcast/the-invisible-rainbow-with-guest-arthur-firstenberg-episode-24nbsp

Publicerad iAlla inkl ej inloggade
Prenumerera
Notify of

0
Kommentera artikelnx
()
x